Assortiment

naturel koek
Rozijnen koek

Ware Wieger Naturel

Ingredientendeclaratie: Glucose-fructosestroop, roggebloem, suiker, water, roggemeel, kandijstroop, specerijen, rijsmiddel, (natriumbicarbonaat, zuurnatriumpyrofosfaat), zonnebloemolie, rijstebloem.
Allergenen: Bevat (rogge)gluten. Wordt gemaakt in een bakkerij waar ook noten worden verwerkt.
Voedingswaarde: == Per 100 g == == Per portie (35 g) = % RI* ==
energie (kJ) 1295 kJ 453 Kj
energie (kcal) 305 kcal 107 kcal 5
vetten 0,9 g 0,3 g 0
waarvan verzadigd 0,1 g 0,0 g 0
Koolhydraten 72 g 25,9 g
Waarvan suikers 69,4 g 24,3 g 9
Voedingsvezel 4,1 g 1,4 g
Eiwitten 2,8 g 1,0 g 2
Zout 0,41 g 0,14 g 2

Ware Wieger Rozijnen

Ingredientendeclaratie: Glucose-fructosestroop, roggebloem, rozijnen 9%, suiker, water, specerijen, rijsmiddel (natriumbicarbonaat, zuurnatriumpyrofosfaat), zonnebloemolie, rijstebloem.
Allergenen: Bevat (rogge)gluten. Wordt gemaakt in een bakkerij waar ook noten worden verwerkt.
Voedingswaarde: == Per 100 g == == Per portie (35 g) = % RI* ==
energie (kJ) 1316 kJ 460 kJ
energie (kcal) 310 kcal 109 kcal 5
vetten 0,7 g 0,3 g 0
waarvan verzadigd 0,1 g 0,0 g 0
Koolhydraten 71,7 g 25,1 g
Waarvan suikers 42,6 g 14,9 g 17
Vezels 3,5 g 1,2 g
Eiwitten 2,5 g 0,9 g 2
Zout 0,32 g 0,11 g 2

Klik hier voor
Snelle Jelle

Historie

  • 1900

    Op 1 mei 1900 begint Johannes Ketellapper, tot dan bakkersknecht te Heerenveen, voor zichzelf als dorpsbakker.

  • 1912

    In 1912 ging zijn 11 jarige zoon Wieger meewerken. Deze bezat naast het ambachtelijjke vakmanschap ook zakelijke eigenschappen en de drang om het bedrijf te laten expanderen met het zoeken van verkoop buiten het eigen dorp.

  • 1927

    In 1927 droeg Johannes zijn bedrijf aan Wieger over. Vanaf dat moment is de groei van dorpsbakkerij WK Koek Bakkerij BV tot kleine koek- en banketfabriek begonnen. Het bakken van kruidkoek en andere soorten koek was echter zowel van Johannes als van Wieger binnen hun werk een speciale liefhebberij en kreeg daardoor extra aandacht als het ging om het verbeteren van kwaliteit en het ontwikkelen van nieuwe smaken.

  • 1960

    Vanaf 1960 werd alle energie, ook in commercieel oogpunt, gestoken in koek. En wel in het luxere segment van koek; die met een rijkelijke vulling van gember, sukade, oranjesnippers, kersen, kandij en gekruid met fijne specerijen en kruiden. Deze Friese Kruidkoek wordt gemaakt volgens de zogenaamde koude mengmethode.

  • 1975

    De eigenaar-directeuren van de onderneming van destijds, het echtpaar Joop & Tilly Ketellapper, gingen zich vanaf ongeveer 1975 bezinnen op meer marketing gerichte verkoopmethoden waarbij de wenselijkheid van naamsbekendheid aan de orde kwam. Na onderzoekingen kwam men tot de conclusie om de volle naam Wieger Ketellapper in plaats van WK te gaan promoten.

  • 1997

    In 1997 werd WK Koek bakkerij BV ingelijfd in het concern Koninklijke Peijnenburg.

  • 2006

    In juni 2006 is koninklijke Peijnenburg overgenomen door Lotus Bakeries uit Lembeke, Belgie. De krachtenbundeling is voor Lotus Bakeries een belangrijke strategische stap waarmee het een sterke positie in Nederland uitbouwt als merkfabrikant van specialiteiten. Het merk Wieger Ketellapper blijft hierbij uiteraard behouden. Door deze krachtenbundeling zullen de Nederlandse specialiteiten ontbijtkoek en kruidkoek buiten de landgrenzen sterk aan populariteit winnen en kan Wieger Ketellapper nieuwe koekspecialiteiten in Nederland introduceren.

    Ondanks alle veranderingen in het bedrijf staat Wieger Ketellapper nog overeind als merk dat garant staat voor ambachtelijke koeken.

history polleroid 1
history polleroid 1
history polleroid 1

Contact

Dhr. Mevr.
* verplichte velden
Dhr. Mevr.
* verplichte velden